Konferencia a TF-en a választott bíráskodás és a mediáció sportban kialakult gyakorlatáról

Ingyenes sportjogi konferenciát rendez a SPORTJUS Magyar Sportjogász Társaság 2012. november 22-én csütörtökön 15 órától a TF-en a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával, egyúttal a Sport Állandó Választottbíróság és a MOB társszervezésében.

A konferencia címe:

“Választott bírói gyakorlat és mediáció a magyar sportban”

A konferencia célja az, hogy a betekintést nyújtsunk úgy a hazai, mint a nemzetközi sport választott bíróságok, továbbá a sportbéli mediáció kialakult gyakorlatába. A téma nagyfokú érdeklődésre tarthat igényt a sportolók, sportvezetők, sportjogászok és ügyvédek körében egyaránt, tekintette arra, hogy e kérdéskör kevéssé ismert azok között, akik ezen eljárásokban érintettek lehetnek jogkeresőként, holott jogviták esetén az évekig tartó állami bíró fórumok előtti peres eljárásoktól eltérően ezen eljárások pár hónap alatt is lezárulhatnak.

Az előadók között köszönthetjük dr. Nébald Györgyöt, a hazai Sport Állandó Választottbíróság (SÁVB) elnökét, dr. Dávid Gyulát, a Nemzetközi Sport Választottbíróság (CAS) magyar bíráját, dr. Köteles Györgyöt, a SÁVB választottbíráját, dr. Kaszó Klára ügyvédet és dr. Nagy Zsigmondot a SPORTJUS elnökét is.

A konferencia programja
itt tekinthető meg.
            

A konferencia ingyenes, de előzetes elektronikus regisztráció szükséges.

A regisztráció itt végezhető el: REGISZTRÁCIÓ