Beszámoló a május 31-én tartott Sportjus konferenciáról

Ismét nagy érdeklődésre tartott számot a SPORTJUS által szervezett konferencia, amelyet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog és Államtudományi Karának dísztermében rendeztünk meg. A konferencia témája, így az előadások sora is a sportjogi szabályozás aktuális változásait vette sorra, mind szervezeti, mind jogszabályi szempontból.

Az előadások témái széles spektrumot öleltek föl az alkotmányos kitekintéstől kezdve a joggyakorlaton és a hatályos jogszabályok gyakorlati alátámasztását is magába foglaló ismertetésén át, a támogatási visszaélések többszintű, sportjogi és adójogi következményeinek bemutatásáig.

A konferencia eredményeként egy dolgot leszögezhetünk: társaságunk ismét elgondolkodásra késztette a hallgatóságot és segítségére volt a jelenlévők sportjogi ismereteinek naprakészen tartásában. A konferenciáról részletes cikket jelentetett meg honlapján az esemény fő támogatója, a Magyar Olimpiai Bizottság. E részletes cikk itt olvasható:
http://www.mob.hu/sportjogasz-konferenciat-rendezett-a-sportjus

Terveink szerint a következő konferenciánk a Londoni Olimpiát követően, ősszel kerül megrendezésre a hagyományosnak mondható “Merre Sport Merre Jog” konferencia-sorozatunk 2012. évi állomásaként.