Konferenciák

„SPORTOLÓK JOGVÉDELME, AVAGY A SPORTOLÓI SZERZŐDÉSEK, A SPORTOLÓKAT TERHELŐ SZERZŐDÉSI KÖTELEZETTSÉGEK, ILLETVE MEGILLETŐ JOGOK”

címmel sportjogi szakmai konferenciát szervez, amelyre megkülönböztetett
figyelemmel és tisztelettel meghívjuk Önt és kollégáit.

Ahogy Tomas Bach, a NOB első embere is deklarálta: a sportolók a szíve a világ sportjának – hiszen nélkülük az olimpiai mozgalom, az olimpiai eszme csak kiüresedett fogalmak lennének. Éppen ezért különösen fontos, hogy a sportolók a kitüntetett figyelem mellett ugyanilyen fokú védelemben is részesüljenek. Soron következő konferenciánk célja, küldetése tehát az, hogy a sportolók, sportszervezetek, sportági szakszövetségek tisztában legyenek ne csak a kötelezettségeikkel – hanem a jogaikkal is.

Mindezen problémák pedig a sportolói szerződések körében jelentkeznek a legszembetűnőbben. Így a sportolói szerződésekkel kapcsolatos alapvető ismeretek, a jogi oldal és a szerződésekhez fűződő megannyi aspektus bemutatása lesz rendezvényünk fő célja. Előadóink között köszönthetjük dr. Szilágyi Zoltánt, társaságunk alelnökét, aki a sportolói szerződésekkel kapcsolatos alapismereteket, az egyes jogokat és kötelezettségeket foglalja össze a résztvevőknek. De hogy ne csak a jog oldaláról közelítsük meg a kérdést, dr. András Krisztina, okleveles közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpontjának vezetője a közgazdász szemével veszi górcső alá az egyes sportolói szerződéstípusokat. Dr. Borbély Zoltán egy különálló szegmensbe, a labdarúgók és a játékvezetők szerződéseibe enged betekintést, dr. Gincsai János pedig, mint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének versenybizottsági tagja a sportágával kapcsolatos egyes szerződések jellegzetes problémáit veti fel. Schmidt Gábor első számú sikersportágunk, a kajak-kenusok főtitkáraként sportáguk szerződéseit elsősorban azok marketing vonatkozásain keresztül mutatja be. S végezetül dr. Litavecz Anna, társaságunk elnökségi tagja, s egyben paratriatlon szövetségi kapitány a fogyatékosok sportjában igazít majd el ebben a témában.

Rendezvényünkre várunk minden kedves érdeklődőt, természetesen nem csak a sport területéről.

KONFERENCIA REGISZTRÁCIÓ ->

PROGRAM

 • 13:00-13:50 Regisztráció

 • 14:00-14:02 Dr. Nagy Zsigmond, SPORTJUS elnöke – Köszöntő

 • 14:02-14:30 Dr. Szilágyi Zoltán, ügyvéd, egyetemi oktató, SPORTJUS alelnöke „Szerződések lényegi elemei, működésük, a feleket terhelő kötelezettségek és megillető jogok a sportolók aspektusából”

 • 14:30-15:00 Dr. András Krisztina, okleveles közgazdász „A sportszerződések gazdaságtani vonatkozásai”

 • 15:00-15:30 Dr. Borbély Zoltán, ügyvéd, egyetemi oktató „Akik a pihenőnapon végeznek munkát – a labdarúgók és a játékvezetők munkaszerződéseinek különlegességei”

 • 15:30-16:00 Dr. Gincsai János, jogász, Magyar Kosárlabda Szövetség Versenybizottságának tagja „Amatőrnek leplezett hivatásos szerződések és kiegészítő szerződéseik”

 • 16:00-16:30 Schmidt Gábor, Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára „Egyes szerződések a kajak-kenu sportban, különös tekintettel a sportág marketing értékére”

 • 16:30-17:00 Dr. Litavecz Anna, Paratriatlon szövetségi kapitány, a SPORTJUS elnökségi tagja „Szerződéses jogviszony a fogyatékosok sportjában”

 • 17:00-17:40 A konferencia összegzése, kérdések, válaszok, nyílt vitafórum, konferencia zárás

  Helyszín: Magyar Sajtó Háza (MÚOSZ-székház)
  1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A
  Időpont: 2016. május 04. napján 13:00 óra

  A részvétel térítésmentes azonban előzetes és on-line regisztrációhoz kötött a www.sportjus.hu honlapján a KONFERENCIÁK menüpont alatt. Bízunk benne, hogy sikerült felkeltenünk az érdeklődését!

KONFERENCIA REGISZTRÁCIÓ ->