Konferencia a kiskorú sportolók jogvédelméről

Ingyenes sportjogi- és gyermekjogi konferenciát rendez a SPORTJUS Magyar Sportjogász Társaság a kiskorú sportolókkal szemben tapasztalt visszaélések jogi vonatkozásairól. A konferencia ingyenes, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

A konferencia időpontja: 2014. november 5-én, 15 óra.
Helyszíne: MOM Kulturális Központ, Kupola Terem (1124 Budapest, Csörsz u. 18.)

A konferencia címe:

Kiskorú sportolók jogállása, jogvédelme és atipikus szabályozása,
avagy amit a kiskorúak sportolásáról tudni kell”

A konferencia védnökei:

Borkai Zsolt
a Magyar Olimpiai Bizottság
elnöke

 

és


 

Dr. Simicskó István
az Emberi Erőforrás Minisztérium
Sportért felelős államtitkára

A gyermekek sportolásában a közelmúltban tapasztalt visszaélések okán fogalmazódott meg a sporttársadalomban az igény, hogy szükséges széles körben felhívni a figyelmet a jelenségben rejlő veszélyekre, megoldási lehetőségekre és a kiskorú sportolók veszélyeztetésének következményeire.
A konferencia célja tehát e tájékoztatás megvalósítása a sportélet, jog és tudomány érintett területei szakértőinek előadásai által, amely előadók személye önmagában felhívja a figyelmet a téma komolyságára.

Ennek megfelelően az előadók között köszönthetjük dr. Simicskó Istvánt, az EMMI sportért felelős államtitkárát, dr. Leyer Richárdot, a MOB nem olimpiai sportágakért felelős alelnökét, dr. Tiszeker Ágnest, a MACS ügyvezető igazgatóját, dr. Szabó Gergelyt a MACS tagját,  dr. Szabados György Dávid igazságügyi orvosszakértőt, a Budapesti Orvosi Szakértői Intézet  igazgatóját, Markovits Lászlót, a Vasas SC elnökét, dr. Kárpáti Róbert neurológia-pszichiáter főorvost (Fejér Megyei Szent György Oktatókórház) és Hámori Ágnest, a Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége Magyarországi Egyesületének elnökét. További előadók részvételét jelezte a Sportjus Magyar Sportjogász Társaság és a Magyar Sporttudományi Társaság is.

A konferencia
részletes
programja:

            


A konferencia ingyenes, de a részvételhez előzetes elektronikus regisztráció szükséges.

A regisztráció itt végezhető el: REGISZTRÁCIÓ