Eredményes konferenciát zártunk a fogyatékosok sportjának jogi összefüggéseiről

Eredményesen zárult a SPORTJUS Magyar Sportjogász Társaság 2013. május 21-én tartott sportjogi konferenciája a fogyatékosok sportjának jogi összefüggéseiről amely ezúttal ismét a Magyar Sport Házában került megrendezésre. A konferencia pontos elnevezése az “Esélyegyenlőség, arányosság és diszkrimináció-mentesség avagy a fogyatékosok sportjának jogi összefüggései” volt.

A hallgatóság körében egyaránt köszönthettünk sportolókat, sportvezetőket, és a téma jellegénél fogva természetes módon önkénteseket és aktivistákat is, a sajtó képviselőivel egyetemben.

A Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen rendezett újabb konferenciánk előadásai egyaránt voltak kellőképp informatívak, egyúttal ugyanilyen módon és a legjobb értelemben véve provokatívak is. Mindezért köszönet az előadóknak, akik témaválasztásai és az előadások tartalma kiválóan szolgálta a konferencia célját, ami a fogyatékos sportolók és a nem fogyatékosok tájékoztatása volt a vonatkozó jogi helyzet, versenyrendszer, valamint érdekvédelmi lehetőségek részletei kapcsán. (Az előadók ismertetése a programunkban található)

A rendezvényről az MTVA, a Nemzeti Sport, az Inforádió és a a Lánchíd Rádió is tudósított.

A konferencia részletesebb ismertetése a MOB.HU internetes oldalon is megtalálható.
MOB.HU cikk